Tidskriftsdag i Göteborg 20/4

Tidskrifterna Bang, Galago och Fronesis arrangerar en dag, kväll och natt i Kristallfoajén på Stora Teatern med workshops, bokbord, samtal, musik och fest i skärningspunkten mellan kultur och politik.

Dagen inleds 15.00 – 18.00 med fri åldersgräns och entré, bokbord med bokcafé Vulgo och de tre tidskrifterna samt en workshop på temat Det personliga berättandet och att bli publicerad.

Malin Biller, prisbelönt för sitt seriealbum Om någon vrålar i skogen, är en av Sveriges mest mångsidiga serieskapare som publicerats i ett flertal tidningar från traditionella serietidningar, dagspress och alternativtidskrifter. Vad ser hon för skillnader i hur du som serieskapare arbetar inom olika fält? Hur jobbar olika tidskrifter? Hör henne samtala om serieskapande, personligt berättande och den stora frågan hur du blir publicerad med Galagos redaktör Johannes Klenell. I samband med samtalet håller Biller en workshop i serieberättande och tekniska skillnader mellan strip och serienovell.

Kvällen inleds 19-22 (fri entré, 18 år)
Bangs chefredaktörer leder ett samtal om rasismen idag. Samtalsdeltagare är Mattias Hagberg (författare, skribent, debattör), Camila Astorga Diaz (Camila & Mireyas podcast) och Majsa Alellin (Pantrarna i Göteborg).

Mint är en smart och cool nättidskrift med fokus på populärkultur. På mintmag.se publiceras krönikor, intervjuer, tips, bildtolkningar, populärvetenskap och mycket annat. Denna kväll lyfter de ut sin stående frågespalt, Rådgör med Rådet, från webben och tar med det allsvetande Rådet in i salongerna på Storan där de står till tjänst för att besvara alla våra frågor. Ställ din fråga på fraga@mintmag.se eller använd frågelådorna på plats. Läs tidigare ställda frågor och svar på mintmag.se.

Under dessa timmar står Camila Astorga Diaz och Fronesis redktionssekreterare Elin Grelsson Almestad bakom skivspelarna.

22-03 Premiär av Bonanza (80 kr, 18 år)
I samarbete med tidskriftsdagen har Bonanza premiär och ställer till med svettig, dansant tokfest in på natten. Bakom skivspelarna återfinns Majoleez aka Martina och Lisa på Djungeltrumman, DJ Pugie (Cake) och Lebb Zeppelin.