Tidskriftskväll med Fronesis, Galago och Bang i Norrköping 2/5

Fronesis, Galagos och Bangs gemensamma tidskriftsturné når sin sista destination: Norrköping, som vi besöker torsdagen den 2:a maj på Dynamo, Tunnbindaregatan 37 mellan 18-01. Fritt inträde!!

18:00 – 20:00 Serier som motståndsform
Föreläsning och Workshop

Hur kan serierna användas som motståndsform? De senaste åren har seriekonsten allt mer utvecklats till ett effektivt politiskt redskap för att att föra fram sitt budskap. Med en mix av politisk vrede, hejdlös pepp och stor humor går det att slå världen med häpnad. Hur kan detta användas av queervärlden?

Serieskaparna Karolina Bång och Karin Casimir Lindholm lär er alla knep.

19:00 – 20:00 En klasspolitik för 2000-talet.

Klyftorna växer och ojämlikheten ökar, ändå verkar samtidsdebatten om klass främst handla om identitetsmarkörer som medelklassens surdegsbröd. Utifrån Fronesis temanummer om klass samtalar Fronesis redaktionssekreterare Elin Grelsson Almestad, Linda Snecker (V) och Roya Hakimnia (debattör och ledarskribent på Dagens Arena) om en klasspolitik för vår samtid.

20:30 – 21:30 Tidskriftens roll i det offentliga samtalet

Bang, Galago och Fronesis har alla olika ingångar till ett och samma uppdrag, att väcka debatt. Hur arbetar de olika tidskrifterna? Finns det likheter i Galagos satiriska serieformat och Fronesis fokus på längre texter? Skiljer sig responsen? I seminariet medverkar Johannes Klenell (Galago), Anneli Carnelid (Bang), Johanna Palmström (Bang) och Elin Grelsson Almestad (Fronesis).

Sen blir det dans, dans, dans!!!
DJ’s för kvällen är fantastiska Those Dancing DJ’s!!!

Med sig i bagaget har tidskrifterna också sitt särskilda SUPERprenumerationserbjudande:

2 tidskrifter ett helt år för endast 399 kronor eller
3 tidskrifter ett helt år för endast 599 kronor
(ordinarepris för bara en tidskrift från 299 kr/år)