Salong Fronesis 7 november

Under två kvällar i höst bjuder tidskriften Fronesis, i samarbete med ABF Malmö och Inkonst, in till samtal om samtida politik utifrån vårt senaste nummer med tema Hemmet och bostaden.
Den 7:e november tar vi ett helheltsgrepp kring hemmet och hushållsarbetet idag.

Sedan införandet av RUT- och ROT-avdragen 2007/2008, har renoveringar, home styling, städhjälp och andra avdragsgilla hushållstjänster blivit en alltmer accepterad del av medelklassens vardag. Åren innan införandet präglades av en livlig debatt, men idag har subventionerade hemtjänster blivit alltmer accepterade. Var finns opinionen emot avdragen? Vilka är det som utför tjänsterna och under vilka villkor? Vad förmedlar den förda politiken för syn på hemmet, familjen och medelklassen?

Medverkar i samtalet gör Daniel Ankarloo, fil dr i ekonomisk historia och lektor i socialt arbete vid Malmö högskola, Hanna Pettersson, serietecknare och illustratör som bland annat tecknat serien Pigan om en ung kvinna i hemstädningsbranchen, och Rebecka Bohlin, författare till De osynliga om migrantarbetare i Europas tjänstesektor.
Moderator är Elin Grelsson Almestad, redaktionssekreterare på Fronesis och en av numrets redaktörer.

Såklart bjuder vi på extra bra priser och prenumerationserbjudanden födelsedagen till ära!

Plats: Inkonst, Klubben
Tid: 18:00-20:30
Ålder: 18 år
Entré: Gratis