Salong Fronesis – samtal om välfärd och familj i Stockholm 10/12

Salong Fronesis presenterar ett samtal på tema välfärd och familj med utgångspunkt i Fronesis senaste nummer Familjen, nr 50-51.

Frågan om vad som utgör en familj är i hög grad social, politisk och normativ. I Fronesis nr 50–51 undersöks hur familjen organiseras och »görs«. Det handlar dels om hur familjen skapas politiskt, som ideal och praktik, dels om hur dess konstruktion understödjer en viss socioekonomisk ordning.

Hur har den svenska organiseringen av familjen och omsorgsrelationer förändrats? Petra Ulmanen, Ulrika Lorentzi och Helene Brodin samtalar med Shabane Barot från Fronesis om hur den marknadsorienterade modellen lett till ökad ojämlikhet mellan kvinnor med olika sociala bakgrunder.

Under kvällen kommer Fronesis och Arena idé även erbjuda förmånliga priser på tidskrifter och böcker

Plats: Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Tid: 18.00, torsdagen den 10 december.

Entré: Gratis

Samtalet ordnas i samarbete med Arena idé

Se eventet på Facebook.

Vid frågor, kontakta Hannah Ohlén på hannah.ohlen@fronesis.nu