SEMINARIUM: Jämlikhetens uppgång och fall i Sverige på Malmö Konsthall

7/10 kl. 17-19 på Malmö Konsthall

Varmt välkomna på en coronasäkrad AW i samarbete med Malmö Konsthall. Samtalet ingår i en serie om fyra som kommer äga rum under hösten. Redan nu kan ni lägga följande datum på minnet: 

21/10 Egendom och kritik
18/11 Urbana rum, alternativa egendomsformer och rörelse
2/12 Kolonisering, mark och naturresurser

Mer info kommer inom kort!


Först ut är ett samtal med högaktuella ekonomi-historikern Erik Bengtsson som samtalar om sin uppmärksammade bok ”Världens jämlikaste land?” tillsammans med David Lindberg från Arkiv förlag, utifrån Fronesis kommande nummer på tema ”Egendom”. I ”Världens jämlikaste land?” gör Erik Bengtsson upp med den svenska självbilden om jämlikhet som ett djupt rotat nationellt särdrag. Han visar hur Sverige före demokratins genombrott i realiteten var ett ovanligt ojämlikt land. 1900-talets jämlikhet och stora uppslutning bakom välfärdsstaten skapades istället av en bred koalition mellan de folkrörelser som växte fram från 1870-talet och framåt i opposition till ojämlikhetens konservativa försvarare. Samhället de skapade var någonting nytt och ett tydligt brott med det gamla Sverige.Praktisk information: Ni föranmäler er till hannah.ohlen@fronesis.nu innan den 5 oktober. OBS begränsat antal platser (40 stycken) så anmäl er i god tid.

Om ni vill äta, ange även detta i er anmälan. Alternativ 1 eller 2. Det räcker alltså inte med att klicka ja i eventet. Själva samtalet äger rum mellan 17.30-18.20 (ca) men du är välkommen på mingel redan från klockan 17!Det kommer finnas såväl mat/snacks som dryck till försäljning under kvällen. AW-priser tillämpas. Kvällen till ära har Restaurang Smak på Malmö Konsthall satt ihop ett förmånligt erbjudande (god bordsplacering utlovas):

Alternativ 1: 
Liten varm vegetarisk soppa med bröd
Smördegsbakelse (fylld med puylinser, potatis, färskost, örter och grönsaker) med en örtig färskostkräm och spenatsallad
1 glas öl, vin eller alkoholfritt alternativ 
kaffe/te 

alt.


2. Liten varm soppa med bröd och smör
Italienska kalvfärsbollar i het tomatsås med basilika
1 glas öl, vin eller alkoholfritt alternativ
Kaffe/te

Pris 235 kr

Bild: Mirko Nikolić + Elin Már Øyen Vister, Let us rock! – Sounding and movement – mother earth’s children respond to extractivism, New Performance Turku, 23 Sept 2018

OBS: fritt inträde, men föranmälan krävs.