Det kämpande Malmö – tre promenadsamtal om rättvisa

Visst har ni saknat att samlas? Visst har ni saknat att folkbildas? Och visst har ni saknat att vara ute i vårvädret? Nu erbjuder Arbetarrörelsens arkiv, Fronesis och Institutet för studier i Malmös historia ett sätt att få allt detta, tre onsdagskvällar i maj. Vi kommer då att lyssna på föreläsningar ute i det fria, runt om Möllevången i Malmö. Samtalen kommer att vara inriktade på stadshistoria ur ett arbetarperspektiv och under de tre tillfällen vi träffas kommer vi att nysta ut hur sociala rörelsers kamp för social rättvisa har förändrat den stad vi lever i. Under varje promenad kommer vi att stanna till vid ett tiotal platser för att få höra om vad som har hänt just där och vad den platsen har för betydelse. Vi hoppas att dessa promenader kan leda till en förstärkt tro på att vår gemensamma kraft kan leda till stora, vitala och bestående förändringar.

Schema:

Onsdagen 4e maj
Johan Pries och Erik Jönsson om ”Folkets park och arbetarrörelsens platser”

Onsdagen 11e maj
Pål Brunnström och Fredrik Egefur om ”130 år av aktivism i Malmö”

Onsdagen den 18e maj
Malin Arvidsson och ”Kampen för kvinnors rösträtt i Malmö”

PLATS: Samling vid statyn på Möllevångstorget
TID: 18.00

Alla samtalen är gratis och öppna för alla. Vi kommer att använda högtalare, så även den som hör sämre kommer kunna delta. Promenaderna kommer att ske i maklig takt, så också den som tar sig fram på annat vis än med kvicka ben kommer att kunna delta.

Arrangemangen presenteras i samarbete med Arbetarnas bildningsförbund.