Fronesis 25-årsjubileum

Panelsamtal: Hur vänstern kan forma framtiden

Den 11 november kl. 15-17

Sofielunds folkets hus i Malmö

Efter 79 nummer, 5 utgivna böcker och otaliga seminarier är det nu dags att fira att Fronesis fyller 25 år! Det har gått många år, och vi har i dag ett helt samhälle än det som omgav oss när vi började. För 25 år sedan kände vi globaliseringsrörelsens vänstervindar, och under åren som följde såg vi en hoppfull vänster vinna mark i bland annat Spanien, Grekland och Brasilien. Men vindarna vände och nu står vi mitt i en högerstorm. Med blick på samtiden och våra tidskriftsnummer i bakfickan ska vi nu försöka att ta oss an framtiden i ett seminarium där vi tar avstamp i den breda vänstern och vår gemensamma kamp för en bättre värld. Jubileumsdagen inleds med ett profilstarkt panelsamtal där kvartetten Karin Pettersson, Lisa Pelling, Leonidas Aretakis och Per-Anders Svärd diskuterar hur vänstern ska kunna forma framtiden. Samtalet modereras av Axel Vikström. 

Paneldeltagare: 

Karin Pettersson, Aftonbladet kultur

Lisa Pelling, Arena Idé

Leonidas Aretakis, Flamman

Per-Anders Svärd, statsvetare, Örebro universitet

Moderator: Axel Vikström, Fronesis