Samtal om nyliberalismen och familjen i Göteborg 10/2

Den 10 februari har Fronesis i samarbete med ABF ett samtal om nyliberalismen och familjen i Göteborg. Samtalet tar sin utgångspunkt i Fronesis nr 50-51 ”Familjen” och frågan om vilka konsekvenser har de senaste decenniernas nedskärningar i och privatiseringar av välfärden fått för familjer? Ansvaret för omsorgsarbetet för barn, åldrande föräldrar och sjuka anhöriga läggs successivt över på familjerna, och drabbar särskilt mindre bemedlade kvinnor. Samtidigt erbjuder globala ”omsorgskedjor” västerländska medel- och överklassfamiljer barntillsyn via migrerade kvinnor, vars egna barn tas om hand av kvinnor i hemlandet. Hur har de politiska förändringarna påverkat hur familjer görs? Och vilket svar har vänstern på den växande ojämlikheten? Deltar i samtalet gör:


ULRIKA LORENTZI jämställdhetspolitisk utredare Kommunal
MATTIAS BENGTSSON fil.dr. sociologi
TERESE ANVING fil.dr. sociologi
ÅSA LUNDQVIST professor sociologi

Samtalsledare: OLAV FUMAROLA UNSGAARD

Plats: Restaurang Trappan, Folkets Hus Järntorget, Göteborg
Inträde: gratis.

Mer info: www.abfgoteborg.se

För den som vill fördjupa sig inför samtalet finns två artiklar från Fronesis nummer om familjen tillgängliga här:
http://fronesis.nu/wp-content/uploads/2015/08/FR05001.pdf
http://fronesis.nu/wp-content/uploads/2015/11/FR05015.pdf